A Hatvani Varázskapu Óvoda 2016-ban megújította a minősítését és ismét Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett, immáron térségi hatáskörrel. E cím birtokosaként fontosnak tartják, hogy a kora gyermekkori tehetséggondozást aktív, kreatív óvodapedagógusok végezzék a gyermekek körében. – Több alkalommal is segítette ezt a törekvésünket Bihari-Kiss Endre drámapedagógus, népmesekutató, akinek interaktív előadásain Hatvanból és a környékbeli településekről több óvodapedagógus is részt vett már – mondta Varsányiné Kondek Mónika, az óvoda vezetője.

Idén november 25-én, pénteken, képzőművészeti területen, Mátyássy Gábor képzőművész-tanár vezetésével szervezték meg az óvodapedagógusok kreatív alkotóműhelyét.

A vidám és könnyed műhelyben a művész úgy mutatta meg saját stílusának és saját alkotásainak születését, hogy közben együtt alkotott a résztvevő óvó nénikkel. A pedagógusok maguk is vászonra vitték ötleteiket. Az alkotás folyamatába beiktatott szünetekben videó blokkokban megtekinthették a profi festés alapjait, párhuzamba állították az igazi művészeti értékeket és a giccset, az olyan képek születését, melyek művészeti értéket nem képviselnek.

Mátyássy Gábor elmondta, célja volt, hogy a pedagógusok is tájékozottabbak legyenek a képzőművészet világában, és a tanult értékeket a mindennapi gyakorlatban átadják a jövő generáció számára. Vallja, hogy amit magunk is kipróbálunk, arról tudunk a leghitelesebben képet formálni, ezért is koronázta meg a napot a résztvevők egyéni alkotása.