Már a kapuban ajándék várta az ünneplőket a Grassalkovich Művelődési Ház előtt ma reggel. A Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületénél évek óta hagyomány, hogy karácsony közeledtével összejövetelt rendeznek, ahol közösen töltenek néhány órát, és számot adnak az elmúlt időszak eseményeiről. Horváth Richárd polgármester az advent kapcsán kiemelte, hogy ebben a pár hétben még inkább felértékelődik a szeretet, a család fontossága és az ünnepre való hangolódásban sokszor eszünkbe jut, hogy a legnehezebb helyzetekben is ott van a szeretet az életünkben, ami átsegít a bajokon.

Mándoki György plébános megáldotta az ünneplőket és egy családi példán keresztül elmesélte, hogy a mozgáskorlátozott emberek példamutató önzetlenséggel segítik egymást.

A Szent István Általános Iskola diákjai négy fenyőfa történetét mesélték el, ahol szintén megmutatkozott az, hogy azok, akik nehezebb sorsúak társaiknál, szívesebben támogatják a bajba jutottakat. Bereczki Zoltán Ajándék című dala is felcsendült a délelőtt folyamán a Dalvarázs Show Kórus előadásában, ami kellőképpen karácsonyi hangulatot varázsolt a terembe.

mozgaskorl_karacsony_01 mozgaskorl_karacsony_04 mozgaskorl_karacsony_05 mozgaskorl_karacsony_09 mozgaskorl_karacsony_11 mozgaskorl_karacsony_12 mozgaskorl_karacsony_16 mozgaskorl_karacsony_17