A Magyar Posta az elmúlt időszakban tapasztalt dinamikusan változó környezet mellett is a korábban megszokott magas színvonalon látja el feladatait – olvasható a Magyar Posta Zrt. közleményében. A Posta a szokásos januári díjkorrekciót elhalasztotta és csak az év második felétől, azaz július 1-től vezet be új díjtételeket a levélfeladásban. Kiemelhető, hogy régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási árai még mindig a legalacsonyabbak között vannak.

2022. július 1-től a lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti belföldi sima (nem elsőbbségi) levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 Ft-tal kerül többe. Emelkedik a többletszolgáltatások tarifája. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 Ft-ról 500 Ft-ra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 325 Ft-ról 345 Ft-ra módosul. Továbbra is kedvezőbb díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények. Előbbi tarifája 445 Ft-ról 460 Ft-ra, utóbbi díja 305 Ft-ról 325 Ft-ra módosul.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) lehet tájékozódni.

A Magyar Posta számára továbbra is a legfontosabb az ügyfelek minőségi kiszolgálása a levél- és a csomagkézbesítésben egyaránt. A társaság mindent megtesz azért, hogy a küldeményeket a lehető leghatékonyabban és időben az ügyfelek számára kézbesítse – emelte ki a Magyar Post Zrt. közleményében.

Forrás: posta.hu