Több földutat is kijavítattak az elmúlt időszakban a Görbeéri tavaknál, így a Görög, a Sóderos és a Görbe utat is, a Bátor tábor felé vezető földutat pedig kaviccsal szórták le. Régóta rossz állapotúak voltak ezek az utak, nehezen lehetett itt közlekedni, méltatlan körülmények uralkodtak itt. Most, több mint 15000 négyzetméteren, 12 millió forintból végezték el a munkálatokat.

– Hatvanból és vonzáskörzetéből körülbelül 2000 ember jár ide horgászni. A legnagyobb dömping nyáron és ősszel van. Minden korosztály körében nagyon népszerű, egyesületünkben 100-150 fős gyermekközösség is működik – részletezte Gálik Tamás, a Hatvani Horgászegyesület elnöke. Baranyi Béla rendszeresen jár ki horgászni, szinte rajong ezért a környezetért és a természetért.  – A horgászok nagyon nagy köszönettel tartoznak a vezetésnek, mivel most már jól járható utakon tudunk kijönni ide a tavakhoz. A Bátor tábor felől és a 32-esről is könnyedén megközelíthetőek a tavak, nagy segítség ez számunkra – fogalmazott.

– Idén is több földút rehabilitációját végeztük el, ugyanakkor a jövőben is tovább folytatnánk ezt a munkát. Ugyanakkor a turizmusra, mint stratégiai pontra tekintünk, az itteni tavak pedig nagyon népszerűek, ezért szeretnénk a horgász-turizmust is erősíteni, hogy minél többen fedezzék fel ezt a területet – jelentette ki Horváth Richárd polgármester, aki maga is horgászik, engedélyébe, az első pecsétet 1984-ben kapta.

– Ez egy üdülő övezet, sokan járnak ide pihenni, ám nagyon sokan megkedvelték az itteni csendet, környezetet és már életvitelszerűen laknak itt. Éppen ezért fontos, hogy ők is megfelelő minőségű utakon tudjanak járni – mondta el Nádas Sándor önkormányzati képviselő.

Fotó: Albert Péter