Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának támogatásával a 2015/2016-os tanévben Heves megyében is újra elindul a SuliMoped program. Az idei tanévben 30 fő Hatvan és 20 fő Füzesabony vonzáskörzetében élő diák kap lehetőséget arra, hogy díjmentesen segéd motorkerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezhessen.

A képzésre jelentkezőknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

1. 2002. március 31-én vagy korábban született, 7-8. osztályos általános iskolás diák.

2. A gyakorlati vizsgák idejére (2016. március 31-ét követően) a diákoknak érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni (nem helyettesíthető diákigazolvánnyal).

3. Pedagógus (osztályfőnök) írásbeli nyilatkozata, melyben a gyermek tanulmányi teljesítménye, érettsége, önszorgalma, terhelhetősége alapján javasolja a programban való részvételét.

4. Szülő vagy gondviselő írásbeli beleegyező nyilatkozata, melyben hozzájárul a gyermek programban való részvételéhez.

5. A jelentkező biztonsággal tudjon kerékpározni.

6. A jelentkező vállalja az oktatásokon való részvételt, melyeken iskolán kívüli foglalkozásként, szabadidejéből kell megjelennie.

A programra jelentkezőknek legkésőbb 2015. november 22-ig kell elküldeniük a nevüket, lakcímüket, e-mail címüket, iskolájuk megnevezését és a választott képzés helyét (Hatvan vagy Füzesabony) a szittnerza@heves.police.hu címre.

A rendőrök 2015. november utolsó hetében nyílt nap keretében kiválasztják azt az 50 diákot, akik részt vehetnek a programban.

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatást Szittner Zoltán r. százados, a SuliMoped Program koordinátora ad az alábbi elérhetőségeken: +36-36/522-111 / 1253 telefonszámon vagy szittnerza@heves.police.hu elektronikus levélcímen.

Kép forrása: Google