Már hagyomány, hogy a város vezetősége minden év decemberében ellátogat a hatvani kéklámpásokhoz és karácsonyi ajándékokat ad át a számukra. Ez idén sem maradt el, a városvezetés most is honorálta tűzoltók, mentősök és rendőrök egész éves áldozatos munkáját. A meglepetéseket minden évben úgy válogatják össze, hogy előzetesen felmérik a kéklámpások igényeit, így idén a tűzoltók két nagyméretű televíziót kaptak várostól.

Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy a kéklámpásokra egész évben számíthatunk és a legnehezebb időszakban is sikeresen és hősiesen helyt állnak. – A kéklámpások a hivatásukkal és mindennapi munkájukkal, ha kell életeket mentenek, dolgoznak hétvégéken és ünnepnapokon is. Minden évben megköszönjük nekik és hálánkat, valamint tiszteletünket fejezzük ki azért, hogy saját testi épségüket kockáztatják az emberekért – részletezte.

A karácsonyi jutalmazásokból természetesen a mentőállomás és a rendőrség munkatársai sem maradtak ki, ők 300 ezer forint értékben kaptak vásárlási utalványt.

Fotó: Albert Péter