Kedd délelőtt elkezdődött a 43. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupa a Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnokban. Ez a térség legnépszerűbb téli sporteseménye. Ezen a napon női csapatok versengtek egymással. Első helyen az Eger SE, a másodikon az Azul Verde SC csapata végzett, a harmadik helyet pedig az FC Hatvan szerezte meg.

Szerdán folytatódott az esemény a férfi futball csapatok selejtezőivel, ahol az öregfiúknak szurkolhattak a nézők. Csütörtöktől pedig a felnőtt férfi csapatok mérték össze tudásukat. Pénteken a selejtezők és középdöntők után a végső meccseket is megtartották. Öregfiúk kategóriában a mindent eldöntő mérkőzésen az OK-TAT60-Karifa és a Dagobert csapatok mérték össze a tudásukat. A bajnok végül az OK-TAT60-Karifa lett. A csapat kapitánya elmondta, hogy jól összeszokott társaság az övék. – Az elődöntő szenzációs volt, szerintem a torna legjobb mérkőzése volt, és a mezőny legjobb csapatát sikerült legyőznünk – mondta Simon Sándor. A kategória harmadik helyezettje a Fermester lett.

A felnőtt férfi kategória mérkőzései is izgalmasak voltak. A végső mérkőzésen a Kex Autósiskola csapata játszott a CSBSE csapata ellen. Az első helyet végül a Kex Autósiskola nyerte. – Egy nagyon jó baráti társaság a miénk. A mindennapokban is sok időt töltünk együtt, és szerintem ez sokat segített abban, hogy eljussunk idáig – mondta Berkes László a győztes csapat játékosa. Harmadik helyen a Vamav-Metcom végzett.

A díjakat és érmeket Horváth Richárd polgármester adta át. Külön értékelték még a két kategória legsportszerűbb csapatát, legjobb játékosát, legjobb kapusát, valamint a gólkirályt is. Ofella Zoltán az FC Hatvan elnöke elmondta, nézői visszajelzések szerint színvonalasak voltak a meccsek. – Úgy gondolom, hogy mind a három kategóriában méltó ellenfelek találtak egymásra a pályán. A közönség olyan mérkőzéseket láthatott, ahol az utolsó pillanatig kiélezettek voltak a küzdelmek – mondta. Hozzátette, hogy nagyon sok szurkoló volt a négynapos rendezvény alatt, amit Sánta Gyula volt főszervező emlékének ajánlottak.

Fotó: Rozgonyi Dezső