Huszonötévvel ezelőtt 1998. április 27-én Bán János, egykori főszerkesztő köszöntötte a Hatvan Televízió nézőit. Ekkor indult a csatorna. Az első adásban a közelgő választás volt az egyik fő téma, de az akkori futófesztiválról is hírt adtak. Az egykori stúdióban nemcsak hatvaniak fordultak meg és a Hatvan TV nemcsak közéleti témákkal foglalkozik, a mottónkhoz hűen mindenhol ott vagyunk, így beszámoltunk, a retro buszokról, sörfesztiválról, a különböző múzeumi tárlatokról például a Munkácsy-kiállításról, de a sport, az állatvédelem, a környezetvédelem, valamint a civil szervezetek eseményeiről is tudósítunk.

A várost érintő ügyekkel kapcsolatban a Hatvan határain kívülre is kitekintünk, stábunk legutóbb a Török Nagykövetségen járt.

A csatorna többször is arculatot váltott és a stúdió is megújult, most pedig nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy még több emberhez eljussunk. Tavaly októberben új főszerkesztőnk érkezésével pedig friss rovatokkal bővült a Hatvan TV, így például az 1 perc híradóval, és programajánlóval. Rácz-Szénási Réka szerint fontos, hogy minden korosztályt megszólítsunk, ezért sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a közösségi média jelenlétre.

A Hatvan TV igyekszik olyan közösségformáló tartalmakat készíteni, amelyekhez csatlakozhatnak a tévénézők. Ilyen volt például a karácsonyi műsor, valamint az Anna and the Barbies zenekar nyilvános adásfelvétele, így betekinthettek a kulisszák mögé a résztvevők.

A jelenlegi csapat tavaly októbertől dolgozik együtt, 4 szerkesztő, 3 operatőr, egy adásrendező és egy fotós biztosítja a napi műsort. A Hatvan Tv célja a jövőben is az, hogy friss, informatív, hiteles és közérdekű hírekkel vagy információkkal lássa el a nézőinket.

Fotó: Albert Péter