Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre. A Boldogasszony csipkéje Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda mesterének alkotása, nevét a málna népies elnevezése ihlette, és egy tortában több mint 600 gramm gyümölcs van. A nyertes finomságot már több száz cukrászda árusítja. – Nálunk minden évben kapható az aktuális ország tortája. Idén augusztus 19.-én kínálhattuk először a vendégeinknek a Boldogasszony csipkéjét. A sütemény az elmúlt évekhez hasonlóan sokak érdeklődősét felkeltette – mondta Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta, a Pillangó Cukrászda üzletvezetője.

Hozzátette, hogy a pillangó cukrászda hivatalos beszállítójának cukrászmestere is indult az ország tortája versenyen, ahol harmadik helyezést ért el a Kékestető elnevezésű gesztenyés tortájával.

A Boldogasszony csipkéje roppanós rétegből, málnás áztatóval itatott piskótából, málnás-fehércsokis, illetve citromos-bazsalikomos krémből és málna lekvárból áll. Az épp aktuális országtorta és az elmúlt évek kedvencei mindig megvásárolhatók a Pillangó Cukrászdában.