Kézművesasztal, cukorka, limonádé, és természetesen rengeteg könyv és folyóirat is megtalálható volt az Ady Endre Könyvtár piknikjén. Kezdetét vette az országos könyvhét, melyhez hagyományos módon Hatvan is csatlakozott. Felnőtteknek kvízjátékkal készültek, a kitöltők kaparós sorsjegyet kaptak, emellett akik hibátlanul oldották meg a feladatsort zsákbamacskát is húzhattak, ami egy könyvet tartalmazott. A gyerekeket pedig játékok és kézművesasztal várta, ahol könyvjelzőt készíthettek. Duba-Abonyi Hunor és Bendegúz édesanyjával és nagymamájával érkezett az eseményre. Elmondták: élvezik a programokat, több foglalkozáson vettek részt. – Csináltunk könyvjelzőt, hogy tudjuk hol tartunk a könyvben, tollasoztunk még, és könyveket is nézegettünk – mondta Duba-Abonyi Bendegúz.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 94. alkalommal rendezte meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét az Ünnepi Könyvhetet, és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az Ady Endre Könyvtár több eseménnyel várja az érdeklődőket ezeken a napokon. Varga Zsuzsa, a könyvtár intézményvezetője elmondta: a programsorozat célja, hogy minél többekkel ismertessék meg a kortárs magyar irodalmat. 

Az ünnepi könyvhét Supka Géza művészettörténész, író, újságíró ötlete volt. Az első ilyen alkalmat 1929-ben rendezték Budapesten, a későbbiekben folyamatosan csatlakozott hozzá több nagyobb város is, természetesen elérkezett Hatvanba is. Már évek óta rendezünk programokat az eseményhez kapcsolódóan – részletezte.

A programsorozat folytatódik, 18 órától Csitáry-Hock Tamás mutatja be legújabb, Végzetangyal című kötetét. Pénteken író-olvasó találkozót és könyvbemutatót tart majd a hatvani szerző, Sági Klári Hátha… című könyve kapcsán. Szombaton reggel 9 órától pedig kézműves-mesés játékkal készül a gyerekkönyvtár a kicsiknek, Vibók Ildi Ha nagy leszek meséjét adják elő papírszínházban.