Nagy volt a nyüzsgés a Hatvani Brunszvik Teréz Óvodában, ugyanis családi napot tartottak az óvodában. Az intézmény megtelt szülőkkel és gyerekkel, akik interaktív programokon vehettek részt. Tóth Bettina igazgató azt mondta, kiemelt szerepet kap a család, a szülők bevonása, hogy minél tisztább képet kapjanak az óvoda mindennapjairól, így közösen tevékenykedve elmélyíthetik a szülő-óvoda partnerkapcsolatát. Mint mondta, családias, vidám hangulatban, gyermeki kacajtól hangosan készültek el a tökből faragott alkotások.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a Márton-napot is megünnepelték. A gyerekek és nevelőik idézték fel együtt az ehhez a naphoz kapcsolódó hagyományokat, libát simogattak és libazsíros kenyeret kóstoltak. A gyerekek sokat készültek erre a napra, az esemény végén a gyerekek dalokat és mondókákat adtak elő. A nap végén minden csoport oklevelet és egy kis finomságot kapott jutalmul.

Tóth Bettina kiemelte, az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok, a régi szokások megismertetésére, a hozzájuk kapcsolódó dalok, versek, információk átadására. Hangsúlyozta, a gyermekek és pedagógusok közös hagyomány-felidéző tevékenysege nagyon fontos a megfelelő értékrend kialakulása szempontjából.

Beszámoló: Hatvani Brunszvik Teréz Óvoda