Április 13-án, szombaton ismét megrendezik Hatvanban a Futófesztivált és Egészségnapot. A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állhat, nevezni szombaton reggel nyolc órától lehet a DISZI aulájában. A verseny célja, az aktív sportolás megszerettetése, és programokban gazdag egészséges felüdülés biztosítása minden résztvevő számára.

Lestyán Balázs kifejtette, hogy kibővült szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket, így idén érszűkület és boka-kar-index vizsgálaton is részt vehetnek a látogatók.

– Tizennyolc fajta vizsgálat áll a látogatók rendelkezésére. Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz – részletezte Lestyán Balázs alpolgármester.

A pultoknál többek között vércukorszint, koleszterinszint, testtömegindex mérést végeznek, de a helyszínen anyajegyszűrés, dohányzás leszoktatási tanácsadás és csontsűrűség mérés mellett egyéb szűréseket is tartanak a szervezők. A programon 13:30-tól egy kemény, hatvan perces Alakreform edzésen is részt lehet venni, amit Rubint Réka vezet.

A gyerekeket is rengeteg érdekesség várja az eseményen. A DISZI udvarán felfújható játékok teszik lehetővé a kicsit önfeledt szórakozását és arcfestésre is lehetőség lesz.

Útlezárásokra kell számítani:

Szombaton az ESZC Damjanich János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Mikszáth téri) parkolót estig lezárják. Ezen kívül a fesztivál ideje alatt nem lehet közlekedni a Madách utcában, Hatvany Irén utcában, Hatvanas utcában, Csaba utcában, Köztársaság utcában, a Mártírok útján, valamint a Hatvanas utcától a Honvéd utcáig.