2017. MÁJUS 1.
Hatvan, Népkert
VERSENYKIÍRÁS
A verseny főszervezője: Hatvan Város Önkormányzata és a Grassalkovich Művelődési Ház
A verseny helyszíne: Hatvan, Népkert
A verseny időpontja: 2017. május 1., hétfő 12.00
A versenyen családok, baráti társaságok, egyesületek, cégek, közintézmények jelentkezését várjuk.
Egy csapat hivatalos létszáma 3 fő, amely egy főzőmesterből és 2 kuktából áll.
(A háromfős hivatalos csapathoz baráti társaságok, munkahelyi közösségek csatlakozhatnak)
Nevezni minden kategóriában lehet, de nem kötelező.
A verseny kategóriái:
A kategória: Hagyományőrző és egytál ételek
B kategória: Belsőségekből v. Belsőségek felhasználásával készült ételek
C kategória: Saját v. családi receptúra alapján készült különleges ételek
D kategória: Helyben készített édességek, desszertek
Igénylés esetén az A, B, C kategóriában nevezőknek 2 kg sertéshúst biztosít a Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft.
Jelentkezési határidő: 2017. április 24. ,12:00 óra
Jelentkezés módja:
Nevezni lehet, az itt letölthető nevezési lap leadásával,
Személyesen: a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. (3000 Hatvan, Kossuth tér 24.)
E-mailben: muvhaz60@gmail.com
A nevezés díjtalan!
A rendezvény napján helyszíni nevezés nincs!
A főzőverseny regisztrációjánál a kiadott tűzalátétekért 5000 Ft kauciót kérünk! Korlátozott számban tudunk biztosítani sörpad garnitúrákat, melyeket 5000 Ft/garnitúra kaució ellenében áll módunkban kiadni!
A verseny lebonyolítási rendje:
A csapatok 8.00 órától gyülekezhetnek, és regisztrálhatnak a Népkertben erre kijelölt helyen.
Kérjük a főzőverseny résztvevőit, hogy délelőtt 12 óráig az eszközök, alapanyagok kipakolását követően a gépjárműveket a kijelölt parkolókban helyezzék el!
A főzőverseny eredményhirdetését követően, a Népkert Főzőversenyre kijelölt részén az autóval történő ki-és behajtás 18.00 után lehetséges, kérjük ebben az időszakban szíveskedjenek megoldani a főzéshez szükséges eszközök elszállítását.
A főzést követően az átvett tűzalátéteket és sörgarnitúrákat tiszta állapotban kell leadni az átvétel helyén!
További feltételek:
1. Az előzőleg előkészített (tisztított, darabolt) nyersanyagokból a helyszínen kell elkészíteni a versenymunkát.
2. A szervezők biztosítják a helyet, és a tűzalátétet. (nem tudnak biztosítani tűzifát, pavilonsátrat, asztalt és székeket)
3. A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez használt alapanyagokról, eszközökről és az igényes tálaláshoz szükséges kiegészítőkről, valamint a főzőhely esetleges befedéséről (pl. pavilonsátor) és dekorációjáról.
A verseny értékelése:
A versenyételeket szakmai zsűri értékeli.
Az értékelés 16 órától folyamatosan történik.
A zsűri díjazza a tálalásnál a stílus megjelenését is.
Díjazás:
A verseny kategóriánkénti első három helyezettjei értékes ajándékot kapnak.
Hatvan, 2017. március 24.
A szervezők