November közepén a hajnalok már fagyközeliek, így ajánlott már most téli gumira váltani. A gumiszervizekben folyamatosan dolgoznak, a roham már elkezdődött. Balog József, a Balog Gumiszerviz tulajdonosa kifejtette, hogy 7 fok alatt érdemes téli abroncsra cserélni a nyárit, ugyanis a hidegben csak ezek nyújtanak megfelelő biztonságot.

A vezetést nagyban megkönnyítheti, ha megfelelő gumi van az autón. A téli abroncsok anyagösszetétele és mintázata is jelentősen eltér a nyáriakétól. A speciális adalékok révén a téli gumi mínuszban sem válik rideggé, megőrzi rugalmasságát, míg a futófelületen kialakított mélyebb mintázat, a számos barázda havon és jégen jobb kapaszkodást biztosít – mondta Balog József, a Balog Gumiszerviz tulajdonosa.

Mindemellett oda kell figyelni a világításra is, ugyanis kifejezetten fontos, hogy jól láthatóak legyünk a közlekedésben és mi is jól lássunk mindent. Nem csak az autónak, a sofőrnek is fel kell készülni a csúszósabb utakra, ugyanis óvatosabb, körültekintőbb közlekedést igényel ez az időjárás.

Fotó: Albert Péter