Szeptemberben nyitott meg a Kapucinus Kávézó a könyvtár melletti téren, a város szívében. Potos Rita, a vendéglátóhely egyik üzemeltetője akkor azt mondta, olyan közösségi színtér kialakítása a céljuk, ahol kulturált szórakozási lehetőséggel és rendszeres ismeretterjesztő eseményekkel várják az érdeklődőket. Így született meg a Szóval a Kapucinusban elnevezésű programsorozat ötlete, minden hónapban olyan vendéget hívnak, akivel aktuális témákról beszélgetnek.

Legutóbb a lelki egészség világnapjához kapcsolódóan Kocsis Katalin pszichológiai szaktanácsadó tartott előadást. Az esten szó volt egyebek mellett a közelgő ünnepekkel kapcsolatos témákról, például, hogyan célszerű elkerülni a stresszt annak érdekében, hogy tényleg boldog legyen a karácsony. – Fontosnak tartom kiemelni, hogy az emberek magukra is figyeljenek, ne csak a családnak és az ünnepnek próbáljanak megfelelni. Általában elképzeljük, milyen a tökéletes ünnep, és ezt próbáljuk megteremteni. Akkor is szép lesz a karácsony, ha kicsit ferde a fa, megrepedt a bejgli vagy a papa leette magát halászlével, végül erre fogunk húsz év múlva is emlékezni – mondta. A szakember kitért még a minőségi idő fontossága mellett arra is, hogy jelentősége van annak, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körbe. Így például elmondta, hogy a kék és a zöld nyugtató hatással bírnak.

A következő Szóval a Kapucinusban beszélgetés vendége novemberben Illés Sarolta író-újságíró lesz, aki legújabb, Mira könyve című kötetét mutatja majd be.