Több felkészülési meccset is játszott az FC Hatvan női csapata a tavaszi bajnokság nyitánya előtt. Nem voltak könnyű helyzetben, hiszen kevesen vannak, és a betegségek sem kerülték el őket. A csapatszintű edzések megtartása is nehézkes volt, ám edzőjük szerint, igyekeztek minél jobban felkészülni, és az új játékosakat is beépíteni a keretbe. Szabados György, aki korábban az MTK Hungária női csapatának irányítójaként két bajnoki címet nyert, már tavaly tavasz óta edzi a felnőtt női csapatot Hatvanban. Játékosként is tagja volt az egyesületnek, a klub Aranycsapatával 1993-ban az Újpest ellen, 1994-ben pedig a soproniak ellen játszhatott osztályozót az NB I-be jutásért. Mint fogalmazott, óriási öröm számára, hogy újra a városban lehet. – Mint amikor az ember hazamegy, olyan érzés, amikor az ember meglátja a város szélén a Hatvan táblát – mondta.

Jelenleg a tabella negyedik helyén áll a női csapat az NB II keleti csoportjában. A tavaszi szezon első mérkőzését már lejátszották, idegenben négy gólt lőttek az egrieknek. – Elkezdődött a bajnokság, idény eleji még a forma, ám az eredménnyel elégedett vagyok. Gyakorlatilag 70 percet emberhátrányban játszottunk, a lányok mégis felülmúlták az ellenfelet – fogalmazott az edző.

Folytatódik a bajnokság, a cél az eredményes játék és a csapatfejlesztés, mind minőségben, mind pedig mennyiségben. Legközelebb március 6-án, idegenben lépnek pályára Nagykáta ellen, majd március 12-én Cigánd csapatát fogadják.

Kezdőkép: archív