Három kőrisfát ültettek el a Trianon téren. A rendőrség és az önkormányzat közös munkával szépítették a környezetet. A kezdeményezés nemes ügy érdekében valósult meg, célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének megakadályozására történő figyelemfelhívás. Az Élet fája névre keresztelt program a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól indult. – Természetesen első felkérésre csatlakozott hozzájuk a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezzel szolidaritásunkat is kifejezzük mindenkinek, aki részt vesz a koronavírus elleni harcban. Már több városban ültettünk fát, most Hatvanban is – fejtette ki Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Horváth Richárd polgármester kiemelte, mindig öröm olyan kezdeményezés részese lenni, amellyel a környezet szépül, és amely komoly üzenetet hordoz magában. – Az elmúlt időszak megmutatta azt, hogy milyen fontos az összefogás, az hogy számíthatunk egymásra. A város számára nagyon fontosak a kéklámpások, és az, amit ők képviselnek. Mindemellett úgy gondolom, aki fát ültet, az a gyermekeinek ülteti, így nemcsak az összefogást, de az előregondolkodást is jelképezi – fogalmazott.

Horváth Richárd polgármester, Csetneki Zsolt kapitányságvezető és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő közösen ültették el az Élet fáját Hatvanban, mellyel megmutatják, hogy minden elültetett, és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló, és terebélyesedő fa az élet egyik legszebb szimbóluma.