A koronavírus-járvány miatt a hagyományos pedagógusnapi ünnepséget nem tarthatták meg idén, az óvintézkedések betartása és egymás védelme ebben az időszakban létkérdés volt. Az elismerések átadására így nem volt mód. Ugyanakkor a pedagógusok ebben a helyzetben is helytálltak, alkalmazkodtak a digitális oktatáshoz. A Hatvani Tankerületi Központ, illetve a Díszdiploma kiállításában érintett felsőoktatási intézmények megküldték részükre az okleveleket, melyeket most adtak át. Horváth Richárd azt mondta: nagyon fontos, hogy megköszönjük azoknak a munkát, akik évtizedekig tettek a közösségünkért, nevelték, szerették és tudást adtak át gyermekeinknek. Erről szól ez a rendezvény: hálásak vagyunk a hatvani pedagógusoknak.

Összesen 11-en kaptak kitüntetést. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Acsayné Szénási Judit, Himer Józsefné, Lipkovics Gáborné, Tóthné Hegedűs Gabriella, valamint Treiber Lilian Csilla részére adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Arany oklevelet Fehérné Magda Magdolna és Szeifert Ádámné kapott. Gyémánt oklevelet Fekete Sándorné és Kovács Károlyné vehetett át. Vas oklevéllel pedig Kovács Kálmánnét és Szabó Lajos Dezsőt tüntették ki.

Lipkovics Gáborné 1981-ben vette át a földrajz-testnevelés szakos általános iskolai tanári oklevelét Egerben, ezt követően a 2. számú, később Baross Gábor általános iskolában helyezkedett el, ahonnan 30 év után ment át a Szent István iskolába. Rendszeresen viszi a diákokat versenyekre, akik kimagasló eredményekkel hálálják meg az érdekükben végzett sok munkát. – Felemelő érzés, hogy elismerik 40 év munkáját. Nagyon sok sportágat vittem, a legnagyobb eredményemnek azt tartom, hogy a gyermekek megszerették a mozgást. Sokszor összefutok a sportpályán vagy a gáton egykori tanítványaimmal, és jó látni, hogy a mai napig szeretnek sportolni – fogalmazott Lipkovics Gáborné.