Az egri Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium már nem első alkalommal választotta Hatvant, hogy itt bemutassák a diákok alkotásait a közönségnek. Most a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum adott otthont a tárlatnak, melyet Metszet címre kereszteltek. A remekművek többsége grafitceruzával készült, de akadnak köztük fotók és festmények is. A fiatalok eltérően látják a világot, ez pedig a témaválasztásukban is sokszor észrevehető. – Főként a fantasy világában szeretnek alkotni. Ebben a témakörben igazán szabadjára tudják engedni művészi hajlamaikat – fogalmazott Ónodi Mátyás, a szakmai munkaközösség vezetője. Hozzátette: a látókör kiszélesítése érdekében a középiskolások számos kortárs alkotóval találkozhatnak tanulmányaik során.

A hatvani származású Pálinkás Barbara Fanni már utolsó éves az intézményben, aki mint kiállító vett részt a rendezvényen. Egy grafitceruzával készült alkotását mutatta meg az érdeklődőknek. Mint mondta: jelenleg a felvételire készül, szabadidejében szívesen készít csendéleteket, de portrékkal is próbálkozik.

Sajtos Attila, az iskola igazgatója elmondta, nagy öröm számára, hogy lehetőségük van megmutatni, hogy mennyi tehetséges tanulójuk van. – Óriási megtiszteltetés, hogy a múzeum vezetősége bizalmat szavazott a tanulóimnak és lehetővé tette ezt a tárlatot. Van olyan művész, aki először vett részt kiállítóként egy ilyen rendezvényen – emelte ki.

A kiállítást a kastély nyitvatartási ideje alatt lehet látogatni.

Fotó: Albert Péter