Sikeres az FC Hatvan utánpótlás játékosainak nevelése, az elmúlt időkben U7-től egészen U19-ig valamennyi korosztályban stabilizálódtak a létszámok. A legkisebbek U11-ig a Bozsik program keretein belül játszanak, míg az ezt követő korosztályok már bajnoki rendszerben szerepelnek. Nagy Gábor, az utánpótlás csapatok szakmai vezetője elmondta: jelenleg egyetlen korosztályban sincsenek létszámproblémák az egyesületnél, emellett több csapatnál új edzők is tevékenykednek, ami szintén motiválóan hat a játékosokra. – Az utánpótlás nevelés az MLSZ szakmai alapelvei szerint történik, elsősorban a labdabirtoklás, a labdaszerzés, az ezek közötti átmenetek és a kezdeményező játék elsajátítása a legfőbb cél. Az egyesületnél az U7  és U9 közötti korosztály számára heti kétszer, U10 fölött pedig heti háromszor-négyszer tartanak edzéseket – fejtette ki az edző.

A szakember hozzátette azt is: a gyerekeket manapság nem mindig egyszerű a sportra motiválni, hiszen a digitális világ erős elszívó erőnek számít az életükben, ennek ellenére a diákokat összességében sikerül mozgásban tartani, sőt szép számmal vannak kiemelkedő tehetségek, elszánt játékosok.

Az egyesület legfőbb célja továbbra is az, hogy a gyerekek létszáma minden korosztályban növekedjen, hiszen a statisztikák azt bizonyítják, hogy kétszáz utánpótlás játékosból kerül ki egy profi labdarúgó, így valóban nagyon fontos, hogy az egyesületben folyamatos legyen a fiatal játékosok nevelése, a tehetségek kiemelése.

Érdemes még megjegyezni, hogy az FC Hatvannál a női szakág is kiemelkedő teljesítményt nyújt a bajnokságokon. A szakmai továbbképzés egyik lehetőségeként nemrégiben a lányok közül öten nemrégiben a Hellas Verona Womennél jártak Olaszországban, ahol a játékosok rengeteg pozitív megerősítéssel, élménnyel és motivációval tértek haza.

Fotó: archív – Albert Péter