Idén is megrendezésre kerül Mátraderecskén a kézilabda tábor, melyet hosszú évek óta rendszeresen megszerveznek a Hatvani KSZSE-ben versenyző gyerekek számára. Az első kurzus június 18-án indult útnak az alsó tagozatos fiúkkal és lányokkal U7-től U10-es korosztályig. Őket váltja majd fel a második turnus június 23-án, amikor is a felső tagozatos csapatok költöznek be a táborba, majd végül az utolsó befejező (U12, U14, ifi) turnus június 28-tól látogat el Mátraderecskére.

Hétfőn reggel 9 órakor, a Hatvani Kodály Zoltán Általános Iskolától indult el 28 gyermek és az őket elkísérő három edző, illetve két felügyelő szülő. Vannak olyan gyerekek , akik már több alkalommal is részt vettek a táborban. Szegedi Zoltán például még csak negyedikes létére, immár harmadik alkalommal vesz részt a nyári vakációban. –Nagyon vártam már a tábort, hiszen sokat szoktunk ott kézilabdázni, nyársalni, és úszni is. Délelőtt, délután és reggelente szoktak lenni edzéseink, ahol sokat gyakorlunk. Tavaly például az indulócselt tanultuk meg, amit egész évben tudtam hasznosítani – árulta el a lelkes táborozó.

Az induláskor természetesen az örömtől kicsattanó gyerekek mellett ott voltak az aggódó szülők is, akik ha nehezen is, de búcsút intettek a kis játékosoknak. Torda Tibor kisfia, Olivér már második alkalommal vesz részt a táborban. Az édesapa azt mondta: tavaly nagyon jó élményekkel tért haza a táborból a gyerekem, jó csapat alakult ki ott és sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek.

A közel három hetes tábor ideje alatt mintegy 11 edző és szülő felügyeli majd a gyerekeket, akik már az első nap belevetik magukat a kézilabdázásba és már rögtön edzéssel veszik birtokba a mátraderecskei tornatermet. A gyerekek várhatóan az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon jól fogják érezni magukat: a rengeteg programnak és edzésnek köszönhetően egy percig se unatkoznak majd.