Hétvégén néhányan már úgy döntöttek, hogy csobbannak egy nagyot a lassan érkező nyárba, és fürdőznek egyet a hatvani strandon. A júniusi időjárás egyelőre szeszélyesnek tűnik, mégis egyre többen gondolják úgy, hogy a strandolást választják kikapcsolódásként. A hatvani strand szombaton nyitotta meg az idei szezont, az első hétvége pedig az időjárási viszonyokhoz képest sikeresnek nevezhető.

A koronavírus-járvány miatt ugyan számos változást vezettek be, így a látogatókat korlátozott számban tudják beengedni és a medencékben is ügyelni kell a kétméteres távolságtartásra azoknak, akik nem egy közösségbe vagy családba tartoznak. A bejáratnál rendelkezésre áll a kézfertőtlenítő gél, a strand dolgozói pedig folyamatosan fertőtlenítik a gyakran használt felületeket, továbbá a víz minőségét is óránként ellenőrzik. Ezek a szabályozások azonban egyáltalán nem akadályozzák meg a látogatókat a szórakozásban, hisz a medencékben egészen biztosan nem alakul ki tömeg, és a vendéglátóhelyek, a büfék és fagyizók is kinyitottak.

– Én amint láttam a posztot, hogy idén is kinyit a strand, rögtön mondtam, hogy bizony én kijövök. Többször jártam már itt a barátaimmal és a családommal, mindig jól érezzük magunkat – mondta Belovai Annamária.

A hatvani strandon a belépők árai a tavalyikhoz képest nem változtak, így reggel 9 órától egészen este 7 óráig várják a fürdőzőket.

Fotó: Albert Péter