Idén három végzős osztály köszönt el a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumtól, és a középiskolai évektől. Az utolsó csengőszó után a ballagó menetet az osztályfőnökök vezették, akik minden osztályteremtől elbúcsúztatták tanítványaikat. A tanulók négy évet töltöttek az iskola falai között, és sok kedves emlékkel lettek gazdagabbak.

A KÖZGÉS diákok osztályfőnöküket közrefogva ballagtak végig az iskolájukon, besétáltak egy-egy terembe, miközben a hangszórókból felcsendültek a klasszikus ballagó dalok. Az ünnepség az intézmény udvarán folytatódott, ahol igazgatójuk, Fehér Józsefné köszönt el tőlük.Bízom abban, hogy az iskolai tananyagon kívül a négy év alatt diákjaink megkapták azt az útravalót intézményünkből, ami a becsületes felnőtté váláshoz szükséges – fogalmazott az intézményvezető. Hozzátette: a tanulóknak azt kívánja, hogy valósítsák meg álmaikat, küzdjenek hittel és becsülettel céljaikért.

Az ünnepélyen Farkas László plébános is jókívánságaival indította útjára a ballagó diákokat. – Az iskolában eltöltött négy év, és az érettségi az életre készít fel benneteket. Bár voltak és lesznek kihívások az életben, fontos tudnotok, hogy boldog ember abból lehet, aki céljaiért szorgalommal küzd és a kihívásokban is örömét leli – mondta Farkas László atya a hallgatóságnak.

Sági Antal, a 12.a osztályfőnöke is meghatódva búcsúzott a diákjaitól. – Valószínű, hogy ez lesz az utolsó osztályom a pedagógusi pályafutásom alatt, s emiatt még mélyebben érint az, hogy útjukra engedem a tanulókat. Azt láttam, hogy a négy év alatt sokat fejlődtek és értek a diákok, s bízom benne hogy volt abban részem, hogy jó keresztény, becsületes magyar emberek legyenek belőlük – fejtette ki az osztályfőnök.

Jeszenszki Kornélia is meghatódva vallott az elmúlt négy évről, melyet osztálytársaival töltött. – Csodálatos négy évet töltöttünk együtt és csodálatos barátságok kötődtek közöttünk. Remélem, a jövőben is tartjuk majd a kapcsolatot egymással – mondta a 12. c osztályos tanuló.

– A legjobb emlékeim a sok közös nevetés, sokat bohóckodtunk együtt a haverokkal és szerettem a lyukas órákat is – vallotta be Zsólyomi Mátyás 12.a osztályos tanuló. Kitért arra is: bár kicsit szomorú, hogy elhagyja az iskolát, mégis örül, mert mostantól saját útjára térhet, rendvédelmet szeretne tanulni Budapesten.

Az iskola hagyományaihoz hűen idén is megválasztották “AZ ÉV SZÉCHENYISE” díj kitüntetettjét – az elismerést Balázs Lili vehette át.

Fotó: Albert Péter