Immár hagyomány, hogy az önkormányzat egy közös karácsonyi ünnepségre invitálja a hatvani nyugdíjas klubok tagjait. Eben az évben is az idősebb korosztály együtt hangolódhatott az ünnepre. Az eseményen Horváth Richárd polgármester karácsonyi gondolatokkal köszöntötte a résztvevőket. – A karácsony a boldog pillanatokról és a szeretetről szól, bízom benne, hogy ezt az időszakot mindannyian meghitt és nyugodt hangulatban töltik a szeretteikkel – fogalmazott. Az ünnepségen a nyugdíjas klubok vezetői is köszöntötték a megjelenteket. Schlőgl Lászlóné, a Naplemente Nyugdíjas Klub elnökhelyettese beszédében felidézte az idei év legemlékezetesebb pillanatait. – Nagyon aktív klub vagyunk, sok helyen jártunk 2023-ban. Kirándultunk és szavaló versenyt, valamint irodalmi vetélkedőt is szerveztünk. Nagyon szeretünk együtt lenni – mondta.

Gulyás Gyuláné, a Vasutas Szakszervezeti Nyugdíjas Klub elnöke kiemelte, hogy változatos programokon vettek részt az elmúlt hónapokban. – Sok kulturális rendezvényhez csatlakoztunk idén, valamint több környezetvédelmi eseményen is részt vettünk, mint például a szemétszedés. A klubban mindig jó hangulat uralkodik, ezért örülünk, ha lehetőségünk nyílik egymással találkozni – részletezte. Berkes Jánosné, a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke felidézte, hogy mozgalmas volt számukra is az elmúlt időszak. – A szokásos rendezvényeinket és programjainkat mi is megtartottuk, azonban az idei év fénypontja az volt, hogy a városvezetés megítélte nekünk a Pro Urbe díjat. Nehéz szavakba önteni, azt a boldogságot, amit érzünk, nagyon hálásak vagyunk – tette hozzá.

Tompa Z. Mihály, a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház igazgatója elmondta, hogy a Dali mindig lehetőséget biztosít a nyugdíjasok számára a különféle programjaik megvalósítására. – A felújított Daliban rendszeresen van egy kijelölt nap, amikor teljesen a nyugdíjas kluboké a művelődési ház, azonban ezenfelül is bármikor bejöhetnek. Azt tapasztalom, hogy az otthonukká vált az intézmény és fontos számukra, hiszen örömüket lelkik az épületben megtartott rendezvényeken – részletezte. A beszédeket követően közösen ebédeltek a nyugdíjasok, majd Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő, Szinyei András alpolgármester, valamint Horváth Richárd polgármester minden klubtagot ajándékkal lepett meg.

Fotó: Albert Péter