Karácsonyi ünnepségen találkoztak egymással a Naplemente Nyugdíjas Klub tagjai, a Grassalkovich Művelődési Házban. Az eseményen a Vörösmarty téri óvodások, és az ötös számú általános iskola diákjai, dallal és verssel szórakoztatták az időseket. Schlög Lászlóné a nyugdíjas klub elnökhelyettese elmondta, miért fontos számukra a klubélet. – Összekovácsolj az embereket. Nagyon sok egyedülálló van, akinek ez a klub nagyon sokat jelent. Sokaknak messze van a családjuk, vagy már egyedül élnek, mert a párjuk meghalt. Ezért nagyon fontos, hogy legyenek ilyen összejövetelek – mondta.    

Ebben az évben ez az utolsó rendezvény a klub életében – hangsúlyozta a Naplemente Nyugdíjas Klub elnöke. Gömzsik Ferencné így értékelte a 2023-as évet. – Tartalmasan telt az év. Voltunk kirándulni, voltak bulijaink, Erzsébet és Katalin, és Mária-bál. Nagyon szeretünk táncolni, és nagyon jól szoktuk érezni magunkat részletezte.    

Az ünnepi esemény vendége volt Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a világban dúló háborúk még inkább értékessé és aktuálissá teszik a karácsony üzenetét. Ahogy mondta, hálát kell adni, hogy Hatvanban, nyugalomban és szeretetben tudnak ünnepelni az emberek. Valló Ede a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója is köszöntötte az időseket, majd kiosztották a karácsonyi ajándékokat.

A klub vezetősége elmondta, hogy a következő eseményük január 30-án lesz az Életet az Évek Szövetségének megyei tanácskozásán, amit Hatvanban szerveznek meg.    

Fotó: Albert Péter