A hatvani strand tegnap bezárta kapuit, hogy aztán szeptember 3-án kora reggel már a városi uszoda fogadhassa az úszókat, a vizes sportok kedvelőit. A strandfürdőn szombaton is rengetegen voltak, a nyár utolsó napjaiban is sokan hűsöltek a medencékben. – Az elmúlt években folyamatosan egyre népszerűbb a hatvani strand, a legforróbb napokban 30 -40 %- kal volt több vendég a tavalyi évhez képest. Azt látjuk, hogy egyre többen jönnek Budapest és környékéről is, a családok nagyon szeretik a felújított gyermekmedencét, a tiszta, békés zöldterületeinket, valamint a barátságos árainkat – közölte Török Éva, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.

– Három évvel ezelőtt teljesen megújult a gyermekmedence, ahol azóta is megoldott a megfelelő árnyékolás, és folyamatosan egészségügyi személyzet gondoskodik a biztonságos fürdőzésről. Idei évben az önkormányzat további, több mint 50 millió forintot költött önerőből az intézményre. Ezáltal megújult a teljes vizesblokk, valamint a termálvizes medence fölé napvitorlák kerültek. A strandon történő fejlesztéseknek köszönhetően érezhetően megnőtt az intézmény látogatottsága, egy igényes, tiszta, kulturált környezet várja a vendégeket – részletezte Papp István, önkormányzati képviselő.

Hozzátette: egy sikeres pályázat keretein belül 10 millió forintból egy strandkézilabda – pálya is kialakításra került. – Korábban strandfoci – pályaként funkcionált ez a terület, most azonban új kapuk, labdafogó hálók és oszlopok épültek ki, valamint megtörtént a homok – utánpótlás is a pályán. Minden adott a kulturált környezetben való sportoláshoz, szórakozáshoz – közölte Papp István.

Az önkormányzati képviselő kitért arra is: az újítások során folyamatosan a hatvani lakosok igényeit és észrevételeit vették figyelembe, és a további fejlesztések is tervben vannak már. – Egy új kutat szeretnénk fúratni, vagy a jelenlegit megjavítani oly módon, hogy egy újabb, hullámfürdős medencét alakítsunk ki – árulta el az önkormányzati képviselő.

Fotó: archiv