Családias hangulatban telt a szombat délelőtt az apci Somlyó-hegyi Lövészklubban.  Már évtizedek óta bevett szokás, hogy a mozgáskorlátozottak összegyűlnek és közösen töltik a napot. Pár éve azonban ezt a pikniket hasznos információk átadásával is bővítették, így mára már egy egészség- és sportnapot tartanak ilyenkor.

A mostani összejövetelen Horváth Richárd, Hatvan polgármestere is köszöntötte őket, aki kitért arra, hogy egy egészséges ember számára magától értetődő a család, a jó közérzet, ezért hajlamosak megfeledkezni arról, hogy tenni kell ennek megtartása érdekében és követendő példák azok, akik mindennap megküzdenek a nehézségekkel.

Fonyódi Imre, a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének elnöke elmondta: a fogyatékkal élő emberek esetében különösen fontos, hogy odafigyeljenek az egészségükre, ezért is döntöttek úgy 2003-ban, hogy a rendezvényen kiemelten foglalkoznak a helyes életmóddal és a sporttal.

Az elnök azt is hozzátette, hogy ezen a napon minden családtagot szívesen látnak vendégül, így igazán baráti körben telt az esemény.

A klubtagok maguk dönthették el, hogy mivel szeretnék eltölteni az együtt töltött időt. A közös gyógytorna után a felnőttek íjászkodhattak, a kicsik pedig kedvükre válogathattak a játszóházi játékok kínálatából, és természetesen a bográcsban főtt ételt is együtt fogyasztották el.