Nagy volt a jövés-menés szombat este a Kossuth téren: a jégpályához igyekeztek a fiatalok, hiszen egy év kihagyás után ismét van korcsolyázási lehetőség a város szívében. Az eltelt hetekben folyamatosan építették a pályát, fölé a sátrat, mellé a hüttét, az öltözőt, s közben a közelgő ünnepekre is hangolták a főteret, így több faház is helyet kapott itt. A pénztárnál hosszú sorokban várakoztak a korcsolyázni vágyók, hogy ismét lábukra húzhassák az éles pengével ellátott csizmákat.

A 2021/22-es jégpályaszezont pedig Horváth Richárd nyitotta meg, aki személyes élményein keresztül világított rá arra, hogy ennek a pályának a sportoláson túl a közös élmény a legfontosabb célja. Azért készült, hogy a hatvaniak itt jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, együtt lehessenek barátaikkal, családtagjaikkal, szeretteikkel.

Ezt követően, mint már többször is, a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai tartottak bemutatót, s mutatták meg, milyen trükkökkel, tánccal és koreográfiával korcsolyáznak a profik. Műsoruk után nyílt a kapu és bárki birtokba vehette a pályát. Mint mindig, most is vegyes volt a korosztály, de szemmel láthatóan a tinédzserek voltak a legtöbben. S ők, pedig a tavalyi COVID miatti kényszerszünetet követően már várták, hogy újra legyen jégpálya. – Imádom, nagyon szeretek korcsolyázni, hatalmas élmény, hogy ismét megnyitott a pálya, nagyon jó a hangulat, a dj is elképesztő. Hiányzott, hogy tavaly nem volt és nagyon jó, hogy most van. Az a tervem, hogy idén minden pénteken itt leszek – fogalmazta meg élményeit Keserű Nóra. Jégdisco pedig nincs lemezlovas nélkül, így Dj Gézu után Cooky pörgette a lemezeket a pult mögött.

Darabos Lili kiskora óta rengeteget korcsolyázik, így nagy öröm számára a mostani nyitás. – Meghatározó az életemben a korcsolyázás, jó, hogy ismét van jégpálya, van élet a városban és külön jó, hogy Cooky nyitotta meg – mondta.

Böjte Dávid ellenben nem sokat jár jégen, de most direkt a dj miatt jött ki, szereti a zenéjét, a pályának szerinte jó hangulata van, a mostani esőtől is véd a fedés és a sok fiatal miatt jó a buli is – fogalmazott.

A jelenlegi jogszabályok szerint nem szükséges a védettségi igazolvány a jégpálya használatához. A szervezők azonban mindenkit arra kérnek, hogy a látogatók továbbra is figyeljenek egymásra fokozottan, a járványügyi előírásokat tartsák be, illetve lázasan, betegen lehetőleg senki ne használja a jégpályát. A jegyvásárlás során a maszk viselése ajánlott, az öltözőkben azonban kötelező lesz hordani.

Ahogy az lenni szokott, a legkisebbeknek a pingvinek segítenek a tanulásban, a felfrissülésről hütte gondoskodik, a buliról pedig a pénteki jégdiscok.

Fotó: Albert Péter