Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarország 9,8 millió lakosából 1,9 millióan töltötték be 65. életévüket. Róluk szól ez a nap. Hatvanban hagyománya van annak, hogy a város köszönti az időseket, Horváth Richárd meglátogatta a nyugdíjas klubokat, otthonokat. A polgármester elmondta: fontos, hogy megbecsüljük az időseket. – Nagy tisztelettel kell fordulnunk az idősek felé, mivel minden szeretetet, tudást, odaadást tőlük kaptunk. Ők azok, akik végigdolgozták az életüket, harcoltak azért, hogy mindenkinek jobb legyen – fogalmazott.

A klubokban, nyugdíjas otthonokban különböző módokon ünnepeltek. Így a Naplementében versekkel, prózákkal és lakodalmas zenével készültek. Vezetőjük szerint nem csak az adott klub tagjaira, hanem mindenkire oda kell figyelni és törődni egymással. – Fontos, hogy erősítsük a városi közösséget, vannak tagjaink, akik más klubokban, szakkörökben is benne vannak. Összetartunk, közösen ünnepelünk és odafigyelünk egymásra – mondta el Dudás István, a Naplemente Nyugdíjas Klub vezetője.

A Hajós úton például nem csak skótdudás előadással készültek az alkalomra, hanem egy hatalmas csokoládétortát is vittek, amit tűzijáték kíséretében adtak át az időseknek. A bajzás diákok pedig a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal nem személyesen, hanem videóüzenetben köszöntötték őket. A Szent Erzsébetben is köszöntötték a nyugdíjasokat, akik itt is kaptak ajándékot, a polgármester és Lestyán Balázs alpolgármester csokoládéval és üdvözlőlappal lepte meg őket.