Az egészséges életmódé volt a főszerep a sportcsarnokban, újra megszervezték a Mozgás éjszakáját. Az este során változatos mozgásformákat próbálhattak ki a látogatók. Két helyszín biztosított lehetőséget a sportolni vágyóknak, a VIP teremben a jóga és cardio edzés mellett többféle táncoktatáson is részt lehetett venni. Az idősebb korosztálynak volt senior örömtánc, a társastáncon a cha-cha-cha alaplépéseit lehetett elsajátítani, és a salsára is sokan voltak kíváncsiak. Cszitor Barbara például több éve gyakorolja ezt a mozgásformát, ő haladóként vett részt az órán. – Nehezen veszem rá magam a testmozgásra, de a zenét imádom. A tánc egy olyan önkifejezési eszköz számomra, ami nagyon közel áll hozzám. Amikor először próbáltam a slasát, azonnal beleszerettem – mondta.

Az előtérben felállított sakktábla, ping-pong és csocsóasztal hívta játékra az érdeklődőket, míg a küzdőtéren egy kialakított sarokban a többi között reflex- és mászófalat, valamint dartsot lehetett kipróbálni. A tollaslabdapályán pedig csapatokban is lehetett bizonyítani. A gyerekeknek külön készültek a szervezők kapura rúgó és célba dobó feladatokkal, de népszerű volt az ülőfoci is.

A fő helyszínen, a nagyszínpadon is sorra érték egymást a programok. Egyebek mellett aerobic órát tartott Teréki Beáta, a latin tánclépéseket tartalmazó fitnesz programhoz, a zumbához is be lehetett csatlakozni, a biciklizés kedvelői pedig spinningen tekerhettek. Veres Vivien a tavaly novemberi rendezvényen is részt vett, akkor Rubint Rékával tornászott. Ő most próbálta először ezt a fajta kerékpárt. – Nagyon kemény volt, de nagyon jó érzés, ahogy a zenére váltakozó ütemben tekerünk. Kellően elfáradtam, úgyhogy nem tudom, hogy bírom majd a következő edzéseket – foglalta össze.

Nagy volt az érdeklődés Katus Attila világbajnok aerobik sportoló úgynevezett best body edzése iránt. A szakember szerint motiválóbb közösségben mozogni. – Nagyobb élményeket tudunk szerezni, megosztani az örömöt sokkal jobb érzés, mint egyedül megélni azt. Harminc év után is örömmel állok színpadra, ilyenkor mindig elönt a boldogsághormon, és kevésbé érzem magam fáradtnak. Sokszor talán nem biztos, hogy felfogjuk a pillanat jelentőségét, de később, ha visszatekintünk, akkor láthatjuk, hogy az olyan rendezvényen, mint például most a Mozgás éjszakája, mennyi emléket szereztünk – részletezte.

Az eseményen részt vett Tarsoly Imre is, aki több mozgásformát is kipróbált. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a város vezetésnek fontos, hogy magas színvonalú sportéletet kínáljon a hatvaniaknak. Éppen azért támogatják rendszeresen ezeket az egyesületeket, szervezeteket, hogy minél több embert tudjanak elérni. – Nekünk az a célunk, hogy minél többen sportoljanak, mozogjanak, mindezt rendszeresen. Emellett azt szeretnénk, hogy az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás is a mindennapok része legyen. Ezért is szervezünk ennyi programot – fogalmazott Tarsoly Imre.

A hatvani sporteseményeknek nincs vége, április 27-én tartják a futófesztivált a DISZI-nél. Itt a résztvevőknek több távon lesz lehetőségük rajtvonalhoz állni. Mindezek mellett ebben az időben az iskolában az egészségnapon többféle vizsgálaton lehet majd részt venni, így például vércukorszint mérésen, hallásvizsgálaton, de a helyszínen az érdeklődőknek szakemberek a dohányszásról történő leszokáshoz is adnak tanácsokat.

Fotó: Albert Péter, Rozsgonyi Dezső