A Kossuth téren várakoztak a diákok, a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat kirándulására indultak. Egy nyertes pályázat segítségével, valamint önerőből valósították meg az utazásukat, amelynek keretében több mint harminc roma és nem roma hátrányos helyzetű gyereket vittek el Budapestre. – Évek óta szerettük volna kirándulni vinni a diákokat, azonban a járványhelyzet nem tette lehetővé számunkra. Idén össze tudtuk hozni a csapatot. Minden általános iskolát felkerestünk, három intézményből jeleztek vissza. Így az Ötös, a Szent István, valamint a Lesznai Anna iskola diákjai jöttek velünk Budapestre – fejtette ki Baranyi Bracso Krisztián, a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője.

A gyerekek pedig izgatottan várták, hogy részt vegyenek a kiránduláson. – Megyünk a Terror Házába és az állatkertbe is, én még soha életemben nem jártam ezeken a helyeken, kíváncsian várom, hogy miket fogunk látni – mondta Balogh Andzseló.

Miután felszálltak a buszra, és kényelmesen elhelyezkedtek, útnak is indultak. Budapesten várost néztek, ellátogattak a Terror Háza Múzeumba, majd egy közös ebédet követően a Fővárosi Állat- és Növénykertet is megnézték. A hatvani roma önkormányzat kitűzött célja, hogy segítse a roma gyerekeket és a hátrányos helyzetű családokat. Több olyan megmozdulásuk volt már, amellyel támogatták őket, ingyen biztosították számukra a korcsolyázást, strandbelépőket és ruhákat is osztottak, és több család karácsonyát tették már szebbé adományaikkal.