Ünnepi díszbe öltözött a Szent Erzsébet Idősek Otthona. Így készültek a karácsonyi ünnepségre, ahol versekkel és dalokkal köszöntötték egymást a tagok és a dolgozók. Hatvany Györgyné három éve tagja az idősek otthonának. Azt mondta, sokat jelent számára ez a közösség. –Egy unokám van és hát itt megtaláltam azt a közösséget, hogy jól érzi majd magát az ember benne.

A hatvani önkormányzatnál már hagyomány, hogy az ünnepek előtt ellátogatnak az idősekhez. Horváth Richárd polgármester ünnepi beszédében arra kérte a jelenlévőket, hogy emlékezzenek azokra a karácsonyi pillanatokra, amelyek a legszebbek voltak az életük során, idézzék fel a legfontosabb személyeket, és képzeljék el, hogy velük vannak most is. – Azokat az embereket, akikkel szívesen töltjük, vagy töltenénk a karácsony ünnepét, ott vannak körülöttünk. Megfogjuk a kezüket, halljuk, amit mondanak nekünk és együtt vagyunk velük, ez egy boldog karácsony egy boldog karácsonyi pillanat, hát, én pontosan ilyen karácsonyt kívánok önöknek és nagyon remélem, hogy az idei karácsony különleges lesz, boldog lesz – hangsúlyozta. Ezt követően a polgármester szaloncukorral és falinaptárral ajándékozta meg a szépkorúakat.

A Hajós Alfréd úti Idősek Klubjában sem maradt el a karácsonyi ünnepség. Az eseményen az 5. Sz. Általános Iskola diákjai készültek énekekkel és versekkel. A tagok örömmel, többen meghatódva fogadták a műsort, akik itt sem maradtak ajándék nélkül. Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője is részt vett az eseményen, aki elmondta, hogy ebben az évben is rengeteg közös programot szerveztek az időseknek, hiszen fontosnak tartják, hogy ilyen módon is támogassák az ellátottakat. – Azt gondolom, hogy nagyon tartalmas év van mögöttünk, hiszen sok új klubtagunk érkezett az év folyamán, ez az első nagyon fontos dolog, hogy tényleg nagyon sokan érdeklődnek irántunk és fontosnak tartják ezt a fajta közösségbe tartozást a gondozottjaink – mondta.

A Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében is köszöntötte az önkormányzat a tagokat. Itt is ünnepi díszítéssel, karácsonyfával várták a vendégeket. Az eseményen Horváth Richárd polgármester meggyújtotta az intézmény adventi koszorújának gyertyáit, majd egy rövid meghitt műsor után itt is megajándékozták a gondozottakat.

A Kórházi úti idősek otthona sem maradt ki az ajándékozásból. A tagokat itt Szinyei András alpolgármester köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta, hogy karácsony a legszentebb ünnep, az idősek otthonában pedig testvéri közösségben lehet megélni ezt az időszakot. Végül itt is szaloncukorral és naptárral lepte meg az önkormányzat az ellátottakat.