Keményen edzenek az FC Hatvan Kézilabda Szakosztály növendékei az idei szezonra. Most új játékosokat keresnek, ezért toborzót szerveztek. A szakosztályvezető elmondta, hogy akik érdeklődnek a sportág iránt azok részt vehetnek a délutáni edzéseken, így ki tudják próbálni a kézilabdát és betekintést nyerhetnek a csapat mindennapi életébe. – Most a szakmai felkészülésünk az utánpótlással történik. Hogy tudjuk a csoportjainkat bővíteni szerveztünk egy toborzó hónapot, ez egész augusztusban tart. 2006 után született fiúk és 2011 után született lányok jelentkezését várjuk. U12-es lánycsapatunk lesz, az ő csoportfeltöltésükön is dolgozunk. Várunk még jelentkezőket az U10-es, U11-es, valamint a szivacskézilabda-csapatokhoz is. A serdülő fiúcsapatunk alatt lévő versenyzőegységekhez, így az U13-as, U14-es is lehet csatlakozni. Ezeken kívül az összes korosztályos csapatunkhoz is várunk mindenkit szeretettel – tette hozzá Pápa János. Elmondta, elsődleges céljuk az, hogy egészséges sportembereket neveljenek. Az új tagokra nagy figyelmet fordítanak, megnézik milyen mozgáskultúrával, mozgáskoordinációval rendelkeznek, tudnak-e csapatban együttműködni.

Torda Olivér már hét és fél éve kézilabdázik. Több sportot kipróbált előtte, de a kézilabdában megtetszett neki, hogy egy csapat részese lehet. – Jó a hangulat, nagyon sokat edzünk. A héten napi két edzésünk volt, ami elég fárasztó – fogalmazta meg. Ez se töri meg lendületét, minden edzésen részt vesz és keményen dolgozik.

Kosztyu Lea a hét elején vett részt egy edzésen először, a bátyja is kézilabdázik. – Anyukám mondta, hogy nézzem meg az edzéseket, mert a nagyoknak már írták a csoportban, hogy lehet jönni és így elengedett – mondta. Annyira megtetszett neki ez a sportág, hogy szeptembertől hivatalosan is a csapat tagja lesz.

Az FC Hatvan Kézilabda Szakosztály nyílt edzései tovább folytatódnak, minden érdeklődőt szeretettel várnak egész augusztusban. Így kívánnak kedvet csinálni a következő utánpótlásnak. Kiemelték, hogy minden játékos maximális figyelmet kap az edzőktől.

Fotó: Albert Péter