A koronavírus az óvodai beiratkozásokat is érintette, így idén elektronikus úton zajlik, csak különösen indokolt esetben van lehetőség személyesen beíratni a gyermekeket. A szülőnek a kitöltött beiratkozási lapot a választott óvoda e-mail címére kell elküldeni. A 2021/2022. nevelési évre történő óvodai beiratkozás április 21. és április 26. között zajlik. – Minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2018. szeptember 1. napja előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az intézményekbe egy formanyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni, amely a hatvan.hu weboldalon is megtalálható – részletezte Varsányi Mónika, a Varázskapu Óvoda intézményvezetője.

Nagy Zsoltné, a Hatvani Százszorszép Óvoda vezetője elmondta, hogy az intézmények weboldalain számos információ található a beiratkozással kapcsolatban, így érdemes azokat felkeresni és körültekintően tájékozódni. – Az e-mailben megküldött beiratkozási lap megérkezéséről az érintett óvoda egy munkanapon belül visszajelzést küld a szülőnek. Amennyiben a szülő a visszajelzést nem kapja meg, arról munkanapokon 9-12 óra között lehet érdeklődni az óvoda telefonszámán – mondta a Hatvani Százszorszép Óvoda vezetője.

Az első óvodai foglalkozási napon be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló, valamint a lakcímet igazoló hatósági igazolványt. A gyermek TAJ kártyáját, továbbá a szülő személyi azonosságát és lakcímét igazoló hatósági igazolványát; nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy fennállnak az óvodai ellátásra jogosultság feltételei. Az első óvodai foglalkozási nap: 2021. szeptember 1.

Kezdőkép: archív