Az időseket ünnepelték Hatvanban is. Október elsejét 1991-ben nyilvánították az idősek világnapjává. A városban minden évben megünneplik ezt a napot, Horváth Richárd polgármester minden idős otthonba és klubba ellátogat, hogy felköszöntse a hatvani szépkorúakat. A Naplemente Nyugdíjas Klubban több programmal is készültek az ünnepre, óvodások és az 5. Számú Általános Iskola diákjai is műsorral köszöntötték a klub tagjait.

A vasutas nyugdíjas klubok együtt ünnepelték az idősek napját, középiskolások adtak műsort, emellett tortával is köszöntötték egymást.

A Hajós Alfréd úti Idősek klubjában is a fiatalok adtak műsort, a trombita előadás után az óvodások műsorát nézhették meg a klubtagok. Horváth Richárd polgármester kiemelte, hogy az idősek azok, akikre egy család épül, ők azok, akikre mindig mindenki számíthat.

A Szent Erzsébet és a Hatvani Idősek Otthonában is megünnepelték az idősek napját. Műsorokkal készültek, Horváth Richárd polgármester pedig minden lakót ajándékkal lepett meg, a férfiaknak bort, a hölgyeknek pedig gyertyát adott ajándékba.

Fotó: Albert Péter