A Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége idén Hatvanban rendezte meg az „Egynyári és évelő virágok együttes alkalmazása – tapasztalatok” című konferenciáját. A rendezvényen kiemelték a hatvani városkép alakításában elért sikereket, valamint a további fejlesztési tervekről is beszámoltak. A szakemberek méltatták azt a rangos, országos elismerést, melyet Hatvannak ítélt a Virágos Magyarországért Verseny zsűrije.
Gulyás Katalin, Hatvan főkertésze a városszépítő munka eredményeiről beszélt.
– Az elmúlt években nagy változáson ment keresztül a város. Az itt élő emberek szívesen töltik szabadidejüket a parkokban vagy kerékpároznak a kerékpárúton – tette hozzá.

Horváth Richárd, Hatvan polgármestere rámutatott, hogy a városvezetés mindent megtesz azért, hogy a hatvaniak jól érezzék magukat városukban. Hozzátette: a település virágosítására különös gondossággal figyel az önkormányzat, ennek eredményét pedig már többször elismerték a szakmai szervezetek.

A programon többek között dr. Szemán László egyetemi tanár és Magyar Balázs, a Biocentrum Kft. képviselője is előadást tartott.