A Hatvani Galériához kötődő művészek alkotásai sorakoznak a városháza falain. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Szinyei András alpolgármester kiemelte, a kiállított képek színesítik a hivatal életét. – Mindig megújul így a városháza, és öröm látni, hogy az erre járó ügyfelek és vendégek megállnak, és nézegetik a képeket – fogalmazott.

Már hagyomány, hogy a Hatvani Galéria külső helyszíneken is kiállít, ezzel az a céljuk, hogy minél több embernek bemutathassák az alkotásokat. – Minden évben elhozzuk a művészek alkotásait a városházára. Így aki nem látogat el a galériába, az is láthatja a műveket – mondta Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője.

A kiállítás anyagát azt Art Camp és a Hatvani Művésztelep keretében készült alkotások adják. Így megtekinthetőek a városházán többek között Ghyczy György, Bugyi István József, Szpisják Pál, Jároszlává Kátrán, valamint Mátyássy Gábor művei is. A táborokban az alkotások témája idén is Hatvan és környékének látványosságai voltak. Az elkészült képeken megelevenedtek a nyári hangulatok, a zöld növények és a színes virágok is.

A megnyitón a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adtak műsort, szavaltak és énekeltek a közönségnek.

Fotó: Albert Péter