Csontváz jelmezbe, boszorkány süvegbe és varázsló palástba öltözött gyerekek, szülők és nagyszülők gyülekeztek a Tourinform Hatvan iroda előtt. Ugyanis innen indult az a felvonulás, amit a halloween kapcsán szerveztek. A résztvevők világító lámpásokkal érkeztek a rendezvényre.

Schoblocher Bernadett elmondta: már hagyomány, hogy minden évben október végén Lámpás felvonulást szerveznek, amely egyre népszerűbb, tavaly csaknem 200 ember csatlakozott. – 2018-ban álmodtuk meg először az eseményt, az egyik diákmunkát teljesítő kollégánk ötletei alapján. Nagy örömünkre az emberek mindíg nagy érdeklődést mutatnak a program iránt, így minden évben egyre többen érkeznek. Idén rekordot döntöttünk, csaknem 250-en vettek részt. A program célja, hogy minél jobban népszerűsítsük Hatvant és látványosságait, illetve hogy összefogjon a város lakossága és közösen szórakozzunk – emelte ki emelte ki Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

Az álruhába öltözött emberek közösen indultak el a felvonulás kiindulási helyszínéről, a Városháza felé vették az irányt. Mindenkinél volt világító lámpás, illetve akadtak olyanok is, akik tökből faragott alkotásukkal sétáltak körbe a városban.  A Kossuth téren egy koncerten vehettek részt, a Dalvarázs Show Kórus énekes táncos produkcióját tekinthették meg, akik az alkalomhoz hűen, halloween témájú dalokat adtak elő.

A pihenő után a séta folytatódott, a rendezvény utolsó programja a Hatvany Lajos Múzeumban volt. A helyszínen forró teával fogadták a felvonuló, jelmezes társaságot, illetve a gyermekeknek számára különféle édességekkel is készültek.

Fotó: Ocsovai Zoltán