Már hagyomány, hogy a város vezetősége minden év decemberében ellátogat a hatvani kéklámpásokhoz és átadják a nekik szánt karácsonyi ajándékaikat. Ez idén sem maradt el, múlt héten Horváth Richárd polgármester, valamint Lestyán Balázs alpolgármester közösen járták végig a hatvani mentőállomást és a rendőrséget, hogy köszönetet nyilvánítsanak a kéklámpások áldozatos munkájáért. A polgármester kiemelte: a kéklámpások azok, akikre mindig számíthatunk a bajban, és a legnehezebb időszakban is sikeresen helyt állnak. Ők azok, akik elsőként sietnek a segítségünkre és mindig készen állnak emberi életeket menteni. Éppen ezért tartja nagyon fontosnak a városvezetés azt, hogy kifejezzék a hálájukat a tevékenységükért, hiszen köszönet és elismerés jár nekik.

A meglepetéseket minden évben úgy válogatják össze, hogy előzetesen felmérik a kéklámpások igényeit, s mindig azt vásárolják meg, amire szükségük lehet az egyes intézmények dolgozóinak, így idén a mentősök egy gáztűzhelyet kaptak a várostól, míg a rendőrök pénzjutalomban részesültek.

Természetesen a tűzoltók sem maradtak ki az elismerésből. A városvezetés hozzájuk hétfőn látogatott el, hogy személyesen köszönjék meg a lánglovagok egész éves kitartó, példaértékű munkáját. A helyi tűzoltók idén egy szódavizes automatát kértek a városvezetéstől, számukra a friss üdítő jelent majd nagy segítséget a hétköznapokban. – Manapság egyre több a közöny és az elidegenedés a világban. A tűzoltók azonban mindig ott vannak, ha baj van, segítenek az állampolgároknak minden körülmények között s közöny helyett hősies helytállással végzik a munkájukat. Nincs rá szó, hogy mennyire hálásak lehetünk nekik mindezért. Valamennyi kéklámpásnak nagyon jó egészséget, a munkájukhoz pedig sok erőt és sikereket kívánunk – mondta Lestyán Balázs alpolgármester.

Fotó: Albert Péter