Először a tavalyi sörfesztiválon ihatott a közönség az úgynevezett repoharakból. A kezdeményezés célja az volt, hogy csökkenjen a megtermelt szemét mennyisége a nagyrendezvényeken – erre hívta fel a figyelmet a Hatvani Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke. Jagodics Milán hozzátette, hogy a sörfesztivál után is kedvelt maradt a repohár Hatvanban, ugyanis a kiadott mennyiség csaknem felét megtartották a fesztiválozók.

A poharak fő üzenete a környezettudatosság, ebben pedig jelentős az előrelépés a hatvani programokon. – A számok valóban beszédesek, a célunk akkor az volt, hogy csökkentsük a szemét mennyiségét és ez olyannyira jól sikerült, hogy büszkén mondhatom, a nagyrendezvényeken megtermelt szemét mennyisége azóta a negyedére csökkent. Eddig összesen tizennégy köbméter hulladékot gyűjtöttek össze egy-egy nagy Népkerti rendezvény után, most ez a szám három és fél köbméter. Az új repohárról azt kell tudni, hogy megmaradtak rajta a városi motívumok, illetve a várost szimbolizáló épületek. Ugyanakkor azt az összefogást is megjeleníti, amivel mi teszünk azért, hogy környezettudatosabbak legyünk és, hogy csökkentsük a szemét mennyiségét – részletezte a kabinetfőnök.

Kiemelte továbbá, hogy a pohár külsején egy különleges funkció is megjelent a grafikai elemek között. – Rákerült egy QR kód, amit ha beolvasnak a repohár használók, akkor az a hatvaniprogramok.hu weboldalra mutat, és onnan első kézből tudnak értesülni, nemcsak programokról, de az adott rendezvények sorrendjéről és időrendjéről is – mondta. Hozzátette, a megújult repoharakat elsőként az idei sörfesztiválon lehet majd megvásárolni 500 forintért. Aki pedig nem szeretné hazavinni a poharat, az leadhatja a vásárlás helyszínén, ahol az árát is visszakapja.