Folytatódott a Jam Garden, ezen a hétvégén is többen látogattak a Grassalkovich Művelődési Ház udvarára, hogy koncertekkel köszöntsék az ősz első napjait. Molnár Róbertné családjával és barátokkal érkezett az eseményre. Elmondta, hogy kedveli a hatvani könnyűzenei programokat, gyakran járnak ilyen rendezvényekre. – Most a városban sétálva hallottuk meg, hogy jó zene szól, bejöttünk, mert szeretjük a rockot – mondta.

Pénteken tribute bandák zenéltek, amiknek jellemzőjük, hogy ismert zenekarok számait adják elő. A Slack Black formáció a Black Sabbath dalait játssza. Énekesük elmondta, hogy gyerekkoruk óta foglalkoznak zenével, 2018-ban alakultak azzal a céllal, hogy megismertessék az emberekkel a heavy metal együttes munkásságát. – Abból az indíttatásból kezdtünk el közösen zenélni, mert szeretjük a bandát, és így fejezzük ki tiszteletünket a régi, nagy rockzenészek előtt, mint például Ozzy vagy Iommi – foglalta össze Gulyás Levente.

Az este során fellépett még a Lynky Stynky, akik pedig a déli rock egyik legismertebb képviselőjének, a Lynyrd Skynyrd zenéit viszik színpadra. A koncert anyagát úgy válogatták, hogy jól összefoglalja az itthon kevésbé ismert amerikai zenekar ötvenéves fennállását. Felcsendültek olyan klasszikusok, mint a Sweet home Alabama és a Simple man. Az együttes dobosa elmondta, terveik között szerepel, hogy közelebb hozzák a hazai közönségnek a tribute stílusirányzatot. – Szeretnénk egy kisebb turnét elindítani akár több ilyen zenekarral. Így lehet járni a művelődési házakat, klubokat, szabadtéri rendezvényeket. Ebben a műfajban nagy összefogásra van szükség, mert Magyarországon úgy gondolják, hogy ezek az együttesek csak utánoznak, azonban ilyen zenéket egy az egyben eljátszani művészet – részletezte Papp János.

Szombaton is rockbandák voltak reflektorfényben, fellépett a Falcon, valamint a Lázadók. A művelődési ház udvarán kihelyezett asztalok, padok és fotelek gondoskodtak a látogatók kényelméről. A helyszínre büfét is telepítettek, ahol üdítők mellett bor, dobozos- és csapolt sör is kapható volt, akik pedig szórakozás közben megéheztek több harapnivaló közül is válogathattak.

Az idei programsorozat tematikája, hogy a szervezők hatvani, illetve helyi kötődésű zenekarokat szólaltatnak meg a színpadon. A következő hétvégén is ingyen szórakozhat majd a közönség a Jam Gardenben. Pénteken az Anonymus60, valamint a Treff adja a talpalávalót, szombaton pedig fellép a Shadows and Girl és a Dalvarázs Show Kórus.

Fotó: Rozgonyi Dezső