A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdette az első Rákellenes Világséta magyarországi szakaszát 2021. január 10-ére. A hatvani alapszervezet is csatlakozott a felhíváshoz, és egy órás sétát tettek a városban. A programon mindenki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni a daganatos beteggel vagy hozzátartozójával kapcsolatban, illetve aki támogatja a rákellenes harcot. – Körülbelül húszan vettünk részt a sétán. Lehetett külön is regisztrálni a programra, így sokan egyénileg mentek végig a kijelölt útjukon – mondta Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga hatvani alapszervezetének elnöke.

Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő is részt vett a sétán, mint fogalmazott, minden évben csatlakozik a rák világnapi sétához is. – Ebben a nehéz időszakban kimondottan fontos az az összetartás, amit a Magyar Rákellenes Liga hatvani alapszervezete képvisel. Több éve részt veszek a programjaikon, örülök, hogy most is részese lehettem ennek – fejtette ki.

A sétán a vírus miatt több szabályt is betartottak, így odafigyeltek a védőtávolság betartására, külön csoportokban sétáltak, illetve minden résztvevő maszkot viselt.