Az óvodások műsorával kezdődött a Hatvani Varázskapu Óvoda rendezvénye, azt ünnepelték, hogy egy új biciklis parkkal bővült az intézmény. A gyerekek előadását követően az udvaron gyűltek össze a legkisebbek és az óvoda dolgozói, majd ünnepélyesen is átvágták az átadást szimbolizáló nemzeti színű szalagot.

Ezután már birtokba is vették a gyerekek az új pályát, melyet teljesen szakszerűen alakítottak ki, egy autósoktató segített az útburkolati jelek helyes felfestésében. – Nemcsak a gyerekek mozgásfejlesztése miatt tartottuk fontosnak egy ilyen park kialakítását, hanem hogy elsajátíthassák a kicsik a közlekedés alapjait. A pályán van zebra, egyirányú utca és stop tábla is, ezeket fontos, hogy megismerjék, és biztonságosan közlekedhessenek az utcán – emelte ki Varsányi Mónika, a Hatvani Varázskapu Óvoda intézményvezetője.

A biciklis park kivitelezése az óvodai alapítványon keresztül valósult meg, melyhez a szülők is hozzájárultak. Kondek Zsolt a körzet képviselője elmondta, nagy öröm ez a fejlesztés az óvodában, hiszen a gyerekek biztonságos közlekedéséhez elengedhetetlen tudást ad.

A gyerekek is nagy örömmel fogadták, hogy új elemmel bővült az óvoda udvara. Juhász Miléna azt mondta, hogy nagyon jó, hogy már az új parkban is biciklizhetnek.

A Varázskapu Óvodában számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, a nyár folyamán a biciklis pálya mellet a kerítés is megújult.

Fotó: Albert Péter