Folyamatosan zajlanak az edzések az FC Hatvan kézilabda szakosztályánál. Szeptembertől a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornaterme ad otthont a csapatoknak. Az edzők egyéni képzésekkel, dobás gyakorlatokkal és állóképességet növelő edzésekkel fejlesztik a játékosokat.

Szarvas Ádám, az FC Hatvan kézilabda szakosztály edzője úgy véli, ajánlott még gyermekkorban elkezdeni ezt a sportot. – A 12-13 évesekkel foglalkozom, az edzéseink mindig egy játékos bemelegítéssel indulnak, ezt követően gyakoroljuk a labdakezelést, majd specifikus képzésekkel folytatjuk a foglalkozást, végül minden alkalommal játékkal zárjuk az órát – részletezte az edző.

Hozzátette, hogy céljaik között szerepel bővíteni a csapatokat, illetve szeretnék, ha minél előbb összemérhetnék a tudásukat más egyesületekkel. Továbbá mivel egyre népszerűbb ez a sportág, így a jövőben a csapatjáték kialakítására koncentrálnak. Az állóképességet fejlesztő mozgásformák, mint a kézilabda is, javítják az erőnlétet és serkentik a vérkeringést is.

Fotó: Albert Péter