Elstartolt a 11. Hatvani Sörfesztivál, amelynek ismét a Népkert ad otthont: a csaknem 2000 négyzetméteres sátrat – amit az őszi hangulatra való tekintettel fűtenek is – a sportpálya bejárata előtt állították fel. A rendezvényen négy fajta Hatvani Sert, és ezen kívül még több, mint húsz sörkülönlegességet kóstolhatnak az érdeklődők. Így a gyümölcsös ízvilágot, az édesebb barnát és a komlósabbakat is ki lehet próbálni. A megújult repoharak is kaphatóak, amiket idén egy QR kóddal is elláttak, amit ha beolvasnak a repohár használók, akkor az a hatvaniprogramok.hu weboldalra mutat.

 A színpadon ismert előadók szórakoztatták a közönséget, fellépett a Carson Coma. A tehetséges fiatalokból álló zenekar, az elmúlt években dinamikusan fejlődött és nagy ismertségre tett szert. A nyáron az együttes szinte minden hazai fesztiválon koncertezett, miközben új daluk is megjelent. Fekete Giorgio kiemelte hamarosan újabb zenét adnak ki, amely a Körforgalom címet kapta. – Folyamatosan dolgozunk a dalszerzésen, legtöbbször csak összeülünk a banda tagjaival zenélgetni és a végére összeáll a fejünkben egy használható alap, egy irányvonal, amelyet a későbbiekben alaposan kidolgozunk – részletezte a zenekar énekes, gitárosa.

– Az új dalunk a romantikusabb vonalat képviseli, mondhatni ez az első ilyen stílusú szerzeményünk. A jövőben szeretnék új dolgokat létrehozni. Sokat beszélgetünk a céljainkról, azonban még nincsenek pontos terveink, de a 2023-as évre készülünk egy nagyobb volumenű hanganyaggal – mondta Héra Barnabás, a Carson Coma dobosa.

A sörfesztiválon a Honeybeast is koncertet adott, a zenekar 2005-ben alakult, a csapat két aranylemezzel is büszkélkedhet. Tarján Zsófia a zenekar énekese elmondta: idén is nagyon mozgalmas nyarat tudhatnak maguk mögött, amely nagy örömmel tölti el. – Hamarosan kezdetét veszi az őszi turnénk is, amelyen Ráskó Eszterrel, a Dumaszínház társulatának tagjával is együttműködünk. Mindig szeretünk új kollaborációkat kipróbálni, így dolgoztunk már szimfonikus zenekarral, illetve ifjú tehetségekkel is, mint amilyen a Paulina és a Szegedi Kortárs Balett táncosaival is volt közös produkciónk. Most úgy gondoltuk, hogy a humort kellene beiktatni, ugyanis a mai világban nagyon fontos a nevetés. Szeretnénk a Honeybeast kedvelőinek egyfajta menedéket nyújtani, ahol a zene és a jókedv egy időre elfeledteti a gondokat – részletezte.

Vígh Roberta a barátaival érkezett a sörfesztiválra, elmondta főként a Carson Coma koncert miatt látogatott ki a rendezvényre. – Nagyon szeretem a zenekart, kedvenc dalom tőlük az Osztálytalálkozó. A barátaim is kedvelik ezt a zenét ezért döntöttünk úgy, hogy eljövünk. Továbbá a vidámparki játékokat is kipróbáltuk – mondta.

Az est további részében pedig Mr. Shaba szórakoztatta a közönséget.

A szombati napon is folytatódik a 11. Hatvani Sörfesztivál, ahol 15 órától a The Catzz alapozza meg a hangulatot, 18 órától Zenevonat Szuperkoncert lesz az LGT sztárjaival, 20 órától pedig Charlie dalait hallhatja a közönség. Az est pedig Retro Discoval zárul, a pult mögött Dj Gézuval.

Fotó: Albert Péter