Koza József atya nemrégiben Facebook-oldalán közölte a hívekkel, hogy betegsége miatt nyugdíjba vonul. A Hatvan – Belváros Római Katolikus Egyházközség prépostja részletesen kitért arra, hogy az elmúlt években több betegség is megnehezítette szolgálatát, s egészségügyi állapota az elmúlt időkben is folyamatosan romlott. – 2018 augusztusában a Honvéd Kórházban szívműtéten estem át, a felépülés sokáig tartott. A húgaim már akkor figyelmeztettek, hogy betegen nehezen fogom bírni a szolgálatot, de a Jóisten még megsegített és három évet képes voltam dolgozni. Köszönöm Istennek, a munkatársaknak, a híveknek és a sok támogató, szerető embernek, akik mindvégig sokat segítettek nekem ez idő alatt – fogalmazott Koza József. Hozzátette: sajnos újabb betegségek alakultak ki nála, március 14-én a szentmisén már nagyon rosszul érezte magát.

Az atya ezután Marton Zsolt püspökkel leegyeztette, hogy április 12-től nyugdíjba vonul egészségi állapota miatt, az egyházközséget, a templom és a plébánia körüli teendőket Kecskés Attila újhatvani atyának adja át. – Arra kérek mindenkit, hogy fogadják szeretettel és bizalommal az új plébános urat. Én az orvosi vizsgálatok idejéig Hatvanban maradok nyugdíjasként, bízom abban, hogy orvosaim meg fognak tudni gyógyítani. Ezután úgy tervezem, hogy valamelyik papi otthonba, vagy az egyik húgomhoz költözöm – közölte Koza atya.

A prépost atya bejelentésében köszönetét és örömét fejezte ki az iránt, hogy az elmúlt 16 évben Hatvanban szolgálhatott, és a 40 éven át tartó hivatására is hálával és szeretettel gondol.

Kezdőkép: archív