Ma délelőtt tanévnyitó ünnepséget tartottak a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A programra többek között eljöttek az új, illetve a már több éve az intézménybe járó hallgatók is.

Horváth Richárd polgármester köszöntőjében elmondta: hatalmas tisztelet jár azoknak, akik munka és család mellett vállalják a továbbtanulást, azonban ezeknek az erőfeszítéseknek mindig meg lesz az eredménye. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy Hatvanban már negyedik éve sikeresen indul el ez az országosan is egyedülálló, példaértékű képzési forma. A város, a Bosch és az egyetemek közös összefogása, elszánt együttműködése igazolja, hogy egy közösséget és egy jó ügyet csakis ezek az értékek vihetnek előre – közölte a városvezető.

Ezután Gulyásné dr.  Csekő Katalin, a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánja és Dr. Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja hivatalosan is megnyitották a 2019 / 2020-as tanévet.

Gulyásné dr. Csekő Katalin egy rövid novella elmesélésével közvetítette ünnepi gondolatait. – Bátorságot és józan ítélőképességet kívánok mindenkinek a következő tanévre. Ne ijedjenek meg a vizsgáktól és legyenek kitartóak minden helyzetben. A tanmese azt is üzeni nekünk, hogy tanulni és dolgozni csak azt érdemes, amit a szívünk választ, és amelyet hiszünk és szeretünk – részletezte a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánja.

Ezután Dr. Charaf  Hassan arról beszélt: négy évvel ezelőtt indult a képzés, s az első évfolyam 50 %-a már mérnöki munkakörben dolgozik, jövő nyáron pedig már diplomát tarthatnak a kezükben. – Ezekhez az eredményekhez elsősorban gratulálni lehet. Négy évvel ezelőtt a hallgatók és az oktatók ugyanolyan kíváncsisággal és izgalommal várták, hogy miként fog sikerülni ez az új képzési forma. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az együttműködés nagyon sikeres, a hallgatók pedig motiváltak és fejlődésre készek – mondta Dr. Charaf Hassan.

A programon Füzér Tibor a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója verset adott elő.

Fotó: Albert Péter