Iskolatáskával érkeztek meg a diákok és a szülők az Újhatvani Szent István plébániatemplomhoz. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola szellemiségéhez illően egy szentmise keretében tartották meg évnyitójukat. Teljesen megtelt a templom az ünnepségre. Farkas László atya azt mondta, most azért imádkoznak, hogy jól sikerüljön ez az év. Ilyenkor pedig nem csak a könyveket kell bepakolni a táskába, hanem a szeretetet, barátságot és jó szándékot is. Az elmúlt évhez hasonlóan most is csatlakozott az évnyitóhoz Picur, a nagyszerű, aki játékosan és vidáman, a gyermekekkel együtt izgulva vág neki a tanévnek.

Annak a tanévnek, amit 29 elsőosztályos kezd meg az iskolában. Ráczné Sisa Ágnes igazgató hozzájuk szólva hangsúlyozta, izgalmas lesz számukra a tanév, hiszen szorgalmasan ismerkedhetnek meg a számok és betűk világával és elkezdik a minden ember számára meghatározó diákéveket. Ugyanakkor komoly feladat vár a diákokra, a szülőkre és a pedagógusokra is. – A gyermekeink szívét meg kell tölteni együttérzéssel, a hagyományok őrzésével, felelősségvállalással, hittel, optimizmussal, egyéni hitelességgel, valamint az egymás iránti bizalommal és szeretettel. Nehéz, de gyönyörű munka, amihez erőt ad a Jóisten szeretete és segítsége mellett a gyermekek csillogó tekintete – fogalmazott az intézmény vezetője.

Horváth Richárd polgármester felidézte, hogy ő elsősként nagyon várta az iskolát, máig benne él az akkori tolltartója emléke. S mint hangsúlyozta az iskola egy olyan hely, ahol sok mindenre megtanítanak és egyben biztonságot is nyújtanak. – Ne feledjétek el: ti vagytok a szüleitek legdrágább kincsei. Mindig ott lesznek mellettetek, segítenek, bátorítanak. Ugyanez igaz a tanárokra is, akik azért vannak, hogy megszerezzétek az élethez szükséges tudást – biztatta az elsősöket a városvezető.

Az önkormányzat idén is ajándékkal lepte meg az elsősöket, mindenki kapott egy-egy csomagot. Az ÚRKÁI-s diákok pedig most is megszentelt táskával kezdték meg a tanévet, ugyanis Farkas László atya a templomban végigvonulva mindenkinek megáldotta a táskáját.

Szintén vasárnap tartották meg az évnyitót a Szent István Általános Iskolában is.

Fotó: Albert Péter