A Budapest Fesztivál és Turisztikai Központ, amely fővárosunk hivatalos turisztikai szervezete a Magyar Szállodaszövetséggel karöltve alkottak egy, kimondottan a belföldi piacra szánt terméket, a 48 órás Restart Budapest Card-ot, amely mindenki számára lehetővé teszi, hogy eddig nem tapasztalt kedvezményekkel turista lehessen Budapesten. A cél, hogy a Budapestre érkezőknek egy olyan élménycsomagot biztosítsanak, melyen keresztül megismerhetik Budapestet, annak rejtett kincseit, pezsgő kulturális életét, és meghatározó emlékekkel, élményekkel feltöltődve térjenek haza.

A 48 órás Restart Budapest Card főbb adatai:

– 48 órás Restart Budapest Card és a hozzá tartozó extra szolgáltatási csomag bruttó értékesítési ára 11.490 Ft.

– az adott kártya 48 óráig érvényes. A kártya érvényességét jelzi a hátoldalán kitöltött dátummező, illetve a benne található NFC-chip, mely az első használattól számított 48 óráig aktív.

– a kártya érvényessége az első használattól, azaz az aktiválástól számítódik.

– hitelkártya méretű műanyaglap a BFTK Nonprofit Kft. által kialakított dizájnnal, hátoldalán a turista aláírása, az érvényesség kezdetének dátuma és időpontja (a vendég maga tölti ki), a kártya ára, valamint a kártya sorszáma. A hátoldalon QR-kód, weblap cím, valamint telefonszám is a könnyebb és gyorsabb tájékozódást segítik.

Fontos tudnivalók: A vevő írja rá saját kézzel, tintával a kártya hátoldalán jól láthatóan, kiemelten feltüntetett dátum és időponthelyre – az első használat előtt – a kívánt használatba vételi dátumot, valamint időpontot. A dátum és időpont beírásának elmulasztása a kártya érvénytelenségét eredményezi, csakúgy, mint az aláírás hiánya. Ellenőrzéskor a mulasztás már nem pótolható.

Az elfogadóhelyeken, ahol az NFC-chippel ellátott kártya leolvasására alkalmas készülék található, az érvényesség az első használattól számítódik.

Csak kiemelésképpen a legfőbb elemek, melyek mind azt célozzák, hogy valóban a város turistaszemmel történő felfedezését lehessen átélni:

  •  szuper kedvezményes szállásajánlat a résztvevő 3,4 és 5*- os szállodák felajánlásaként, melyre külön szobakontingenst tartanak fenn. A Restart Budapest Card tulajdonosok számára a szerződött szállodák 2020.07.01. – 2020.12.31. közti időszakban (kivéve karácsony napjai és szilveszter napja) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül

3 csillagos szállodai szoba esetén 12.000 Ft/éj, azaz 24.000 Ft

4 csillagos esetén 20.000 Ft/éj, azaz 40.000 Ft

5 csillagos esetén 30.000 Ft/éj, azaz 60.000 Ft-ért ajánlanak szállást.

Amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes: a konstrukció igénybevétele esetén a vendégnek magának kell foglalnia a szállodai szobát, kizárólag közvetlenül a szállodánál (A szállásfoglalási portálon jegyzett szobákra nem érvényesíthető a csomagár.) Az ajánlat kizárólag 2 fő 2 éjre történő foglalását tartalmazza (nincs egy fős és/vagy egy éjszakás ár). Azonban igénybe vételéhez egy darab 48 órás RESTART Budapest Card megvásárlása is elegendő.

  • a városi tömegközlekedés helyett 48 órás korlátlan használata a naponta 9-18:30 óra között menetrend szerint közlekedő városnéző (ún. Hop on hop off) panorámás buszoknak, valamint ingyenes, egyórás hajókázás a Dunán akár a naplementében is, akár két alkalommal.
  •  Budapest fantasztikus gyógyfürdői (Széchenyi, Rudas, Lukács fürdő) közül egy-egy gyógyfürdőbe ingyenes egész napos belépő.
  • ÉLMÉNYEK! Több, mint 20 ingyenes attrakció nemcsak Budapestre, hanem a környéken is (Budapest top múzeumai, a Csodák Palotája, a Pálvölgyi-barlang, vezetett gyalogos túrák, Szentendrei Skanzen, stb.) és további számos kedvezmény (Budapest Óriáskereke, VR Park, Lupa Beach, Gödöllői Királyi Kastély, Lázár Lovaspark, stb.).

A 48 órás Restart Budapest Card megvásárlásával biztosított szolgáltatásainak részletei a hello.enbudapestem.hu oldalán találhatók. A 48 órás Restart Budapest Card és a hozzá tartozó extra szolgáltatási csomag 2020. december 31-ig érvényes bruttó, fix, limit értékesítési ára bruttó 11.490 Ft.