Harmincéves lett a Családsegítő Szolgálat Hatvanban, amit múlt héten a Grassalkovich Művelődési Házban ünnepeltek meg a szakemberek. Az eltelt három évtizedben számos változás és fejlődés történt ezen a területen, egy valami azonban változatlan maradt: ezt a szakmát csakis azok tudták eredményesen képviselni, akik töretlen segítőszándékkal és nagyfokú szociális érzékenységgel közelítettek a mindennapi feladataik felé.

A programon Horváth Richárd polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: ennek a szolgálatnak a legerősebb alapjai mindig is azok a szakemberek lesznek, akik elszánt hittel, szeretettel és erővel dolgoznak másokért.

Gulyás Beáta, a Család – és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője elmondta: az évek során az intézmény folyamatosan egyre szélesebb társadalmi rétegekhez jutott el, mivel azt tapasztalták, hogy a segítségre is több helyen volt szükség. – Mára a szolgálat tevékenységi köreibe tartozik az idősellátás, a gyermekjóllét megteremtése illetve bizonyos egészségügyi ellátás feladatakörei is. Mindemellett a Családsegítő Szolgálat megmaradt önálló szakmai egységként, ahol számos fejlődés zajlott le az évek során – mondta Gulyás Beáta.

A jubileumot a szakemberek azonban nemcsak köszöntőkkel, hanem szakmai előadásokkal is színesítették, ezzel is tudást és tapasztalatokat gyűjtve a hétköznapi munkákhoz.

A programon a Dalvarázs show kórus műsorral kedveskedett a résztvevőknek.

Fotó: Albert Péter